Mindfulness Weekend: History and Meditation

Trăind într-o lume în care toate lucrurile din jurul nostru se mișcă cu o viteză extraordinară, rareori găsim momente de sustragere din cotidian și de reculegere. Suntem mereu pe fast-forward și atât de obișnuiți cu acest ritm alert încât ni se pare absurd să ne oprim în loc, chiar și pentru câteva minute, pentru a fi noi cu noi. Mintea noastră este mereu distrasă de luptă continuă dintre trecut și încercările de anticipare ale viitorului, fără a ne mai bucura de toate momentele pe care prezentul ni le dăruiește, iar deseori uităm să oferim timp, zâmbete și iubire persoanelor dragi de lângă noi.

energy-of-the-dacians
Photo: https://www.facebook.com/TrinityAwareness/photos/gm.1019859748049523/1185121221512748/?type=3&theater
În ultima vreme am devenit tot mai conștientă de acestă realitate și am înceeput să îmbrățișez beneficiile pe care meditația, introspecției și ancorarea în prezent (mindfulness) le are asupra minții, a corpului și a sufletului. Așa se face că, weekend-ul trecut (25 - 26 iunie), am avut onoarea să particip la primul eveniment organizat de Vatra împreună cu Trinity Movement, dedicat solstițiului de vară și sărbătorii sânzâienelor, pe vechile pământuri dacice. Pe lângă excusiile la două dintre cele mai importante cetăți dacice, Blidaru și Sarmizegetusa Regia alături de ghidul nostru Gabi de la Codru Adventure, am avut parte și de sesiuni de meditație ghidată cu șamanul australian Ian Peric, ritual de purificare (Inipi), mâncare vegană, muzică terapeutică și chiar demonstrație cu păsări de pradă. Însă, locurile minunate încărcate de istorie, energia pozitivă, oamenii frumoși și luminoși la chip și la suflet, au făcut din această experiență una cu adevărat unică, #mindfulness.

Mulțumesc Dumi, om extraordinar, pentru că ai făcut lucrurile să se întămple și pentru clipele minunate pe care le-am petrecut împreună. :)

Berea cu ghimbir, o adevărată încântare după aventura toridă de la cetatea Blidaru.

Jake - mascota noastră energică și foarte prietenoasă :)

Năzdrăvanii - Pepi (corbul) și Aira (șoimul polar)

Gabi, ghidul nostru dac :) parcă scos din cărțile de istorie, care ne-a împărtășit cu atâta căldură informații prețioase despre civilizația și cultua strămoșilor noștri

Cea mai primitoare VATRĂ...Thanks Teodora și Stephen pentru această experiență cu totul și cu totul inspirațională. Vă sunt recunoscătoare pentru toate lucrurile pe care le-am învățat și le-am trăit în aceste 2 zile.
Photo: www.healingvatra.com
Last but not least, un playlist al "doctorului de suflete", Gheorghe Iovu, pe care l-aș asculta mereu. Ce poate fi mai minunat decât să fii trezit dimineața (după o nopate petrecută în cort) de acestă muzică divină care se îmbină atât de armonios cu sunetele naturii și energia pozitivă emanată de oamenii din jurul tău? 

0 comments:

Post a Comment

My Instagram