[Marketing News] Indexarea versiunii de mobil a site-ului devine prioritară

1. Mobile-first indexing 

google search mobile first indexing
Sursa foto: Minttwst.com
Într-un studiu recent publicat de Google, 40% dintre oameni folosesc telefonul mobil pentru căutările zilnice pe Internet, iar timpul mediu pe care il petrec este de 3 ore/zi. Astfel, această decizie de a pune „mobile-first” este una destul de anticipată.

Mobile-first indexing presupune că varianta de mobil a site-ului va fi indexată separat față de cea pentru desktop, iar în consecință și rezultatele de căutare vor fi diferite pentru aceste 2 tipuri de device-uri. În cadrul conferinței PubconGary Illyes (Analist de la Google) susține că cele două tipuri de indexare vor coexista, însă indexarea pentru terminale mobile să fie actualizată mult mai frecvent decât cea pentru desktop-uri.

2. Instagram Stories - intergrare cu Boomerang, mentions and deep links

Instagram stories sau funcția care îți permite să creezi conținut cu disponibilitate temporară vine acum cu o serie de noi update-uri. Este vorba despre integrarea cu Boomerang (tool care ne permite să realizăm scurte filmulețe amuzante din mai multe imagini), posibilitatea de a menționa anumite persoane în poveștile create, iar butonul de „See More” va face posibilă navigarea mult mai ușoară prin contul unui utilizator.

Boomerang

„Swipe right from your feed to open the stories camera. A new format picker under the record button lets you select “Boomerang” mode. Tap record and the camera will stitch together a burst of photos into a mini video that plays forward and backward. Then share it to your story.”




































Mentions
mentions for instagram stories
Blog Instagram
„Mentioning people in stories works the same as it does in captions and comments. When you add text to your story, type “@” followed by a username and select the person you’d like to mention. Their username will appear underlined in your story. And when someone taps the mention, they’ll see a pop-up that takes them to that profile.”

„See More” Links
See more links instagram stories
Blog Instagram
„Watching someone’s story and want to dig deeper? You may spot “See More” links at the bottom of some stories. This is a test that lets verified accounts add links so it’s easy to learn more. From discovering the latest music by Chance the Rapper (@chancetherapper) to learning about a new movie starring Dwayne Johnson (@therock) or reading a related article from Bustle (@bustle), tap “See More” or swipe up to view the link right inside the app.”


































3. Messenger Ads - cele mai noi tipuri de reclama de la Facebook



După ce o perioadă au fost în faza de testare (din Aprilie 2016), mesajele sponsorizate pe Facebook Messenger sunt acum accesibile tututor. Acestea vin, în special în ajutorul brand-urilor pentru a le ajuta să ajungă într-un mod cât mai eficient la potențialii lor clienți. Ca și orice serviciu, acesta are și el restricțiile lui :D
- brand-urile trebuie să fi avut în trecut o discuție inițiată pe Messenger cu persoanele pe care le targetează (pentru a evita spam-ul);
- mesajele sponsorizate pot să conțină un singur link și o singură fotografie;
- acestea nu pot fi modificate în timp real, spre deosebire de clasicele reclame de la Facebook.

4. Bing Ads a introdus App Install Ads într-un program pilot pentru advertiserii din US

bing app install ads
Search Engine Journal
Bing încearcă în ultima vreme să țină pasul cu Google și să aducă noi features platformei lor de promovare online, Bing Ads. Dacă reclamele pentru instalarea unei aplicații sau Universal App Campaigns, au fost lansate de Google în 2015, Bing a inițiat recent un program pilot prin care advertiserii din SUA pot să testeze acest tip de reclamă.

App install ads se referă la reclamele care încurajează utilizatorii să descarce o aplicație de Android sau iOS, în funție de device și sistemul lor de operare. Reclamele din platforma de la Bing vor fi similare cu cele create din Google Adwords și vor fi disponibile pentru iOS și Android. Ironia sorții este că nu vor și disponibile pentru Windows și Windows Phone :D Noutatea acestor ad-uri va consta în faptul că nu va exista un display URL (adresă web afișată), ci utilizatorii vor fi direcționați automat în Store pe pagina de unde pot să descarce aplicația, în funcție de device-ul pe care îl folosesc.

bing ad for app install
Bing Blog

”Using App Install Ads gets app customers to your app store directly, eliminating the extra time, navigation, and clicks they would otherwise need to take from your website.

Best yet, these ads come with smart targeting: they automatically detect the user's mobile device and operating system, sending customers to the corresponding app store: Apple App or Google Play. You can check the effectiveness of your app install ad by setting up easy conversion tracking: this functionality is supported through our certified partners: Appsflyer, Kochava, Tune and Apsalar.” (Akshaya Pragadeeshram, Bing Program Manager)


7 comments

 1. M-a bucurat intalnirea cu Boomerang in instagram stories pentru ca inainte era aplicatie separata, trebuia sa o ai descarcata in device si intrai in ea sa faci filmulete, abia dupa le puteai partaja si pe IG sau FB. Chiar ieri am inceput sa ma joc putin in ea si sa incerc niste filmulete amuzante :))
  Great article!

  ReplyDelete
 2. Foarte util, nu stiam multe din aceste noutati :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. He he, ma bucur ca ai gasit ceva interesant :)

   Delete
 3. Treaba cu Messenger Ads mi se pare chiar o prostie. Nu e destul ca 70% din ce am pe timeline e reclama, acum baga si pe messenger?! Mai ramane sa strice si Instagram-ul cu 'nshpe mii de reclame si gata. Bravo Tzucarberg~

  ReplyDelete
  Replies
  1. Cel putin deocamdata, nu vei fi spam-uit cu ad-uri de catre diverse brand-uri, decat in cazul in care ai avut o conversatie in trecut. Bine, sa nu vorbim de celelalte reclame din Facebook sau de reach-ul pe care il au postarile :)) Ceea ce cred eu ca o se intample in viitorul nu foarte indepartat, este ca, acceasi soarta a reach-ului scazut, o sa-l cunoasca si postarile de pe Instagram. Mda, we have to pay if we want visibility.

   Delete
 4. Faza cu Boomerang mi se pare interesanta desi nu am inteles inca cum as putea sa ma folosesc de ea. Am Instagram de ceva vreme, dar numa nu mi simpatica deloc aplicatia. Mi se pare greoi de furnizat continut, dar e adevarat ca nu mi-am nici tare rupt mult din timp ca sa ma ocup de profil cum ar trebui.

  ReplyDelete

My Instagram