[Marketing News] Noi update-uri de la Google pentru produsele sale

1. Google introduce cardurile informative pentru restaurante și casinouri

Cardurile informative sau Rich Cards reprezintă o modalitate eficientă de a oferi în rezultate de căutare de la Google date suplimentare despre anumite evenimente, produse sau alte oportunități de pe site. Aceastea pot fi afișate pe mai multe dispozitive și ajută la generarea traficului către site. Până în momentul de față, erau disponibile doar pentru produse, evenimente, review-uri, cursuri și rețete.

Cum recunoaștem cardurile informative?
rich snippets vs rich cards
Sursa foto: Evoluted
Acestea sunt asemenea unui carousel de imagini care îți permit să vezi un preview al conținutului de pe un site, înainte să îl accesezi.

2. Google introduce „Google Guarantee” pentru reclamele prin Google Home Services

google guarantee
Sursa foto: Search Engine Journal
Atunci când rezervi un serviciu la domiciliu (lăcătuși, instalatori, pictori, servicii de curățare) prin intermediul Google Home Services, vei fi protejat de către acesta. Dacă nu ești mulțumit de serviciile prestate, Google poate să îți returneze banii înapoi.

Care sunt condițiile prin care poți să ceri returnarea banilor?
- suma maximă care poate fi returnată este de $2.000
- serviciile trebuie să fi fost rezervate prin intermediul Google Home Services
- serviciile finalizate înainte de 14 septembrie 2016, nu dispun de această acoperire
- în prezent, doar serviciile de lăcătușerie și întreținere instalații beneficiează de această acoperire

Google Home Services este disponibil doar în unele orașe din SUA, însă mai multe detalii puteți afla din suportul Google.


3. Google Adwords lansează două noi tipuri de rapoarte care să te ajute să-și crești numărul de utilizatori care vizitează magazinul


adwords store visits reporting
Google+ AdWords

76% dintre persoanele care caută anumite magazine sau servicii în zona lor de pe telefonul lor mobil, vizitează aceste business-uri în decurs de o zi, iar 28% dintre aceștia fac o achiziție.

Distance Reporting
Astfel, primul tip de raport poate să contorizeze vizitele într-un magazin fizic în funcție de distanța user-ului față de acesta. Cum ne ajută aceste date? Să ne targetăm cât mai eficient campaniile în funcție de raza de pe care avem cea mai mare rată de conversie. Momentan, aceste rapoarte sunt disponibile pentru campaniile de Search, iar în curând vor fi disponibile și pentru Shopping Campaigns.
Mai multe despre urmărirea conversiilor în funcție de vizitele într-un magazin fizic, găsiți AICI.

Store Visits Performance
Acest raport este capabil să raporteze zonele geografice din care vin cei mai mulți vizitatori, în urma click-urilor de pe reclamele setate inițial. Acest raport ne ajută la ajustarea bugetelor ăn funcție de aceste locații. Astfel, putem să alocăm un buget mai mare campaniei sau să creștem bid-ul în funție de performanța anumitei zone geografice. Mai multe informații despre cele mai bune practici în optimizarea campaniilor pentru performanța offline, găsiți AICI

Ambele rapoarte pot fi găsite în Adwords Dimension Tab.


4. Google a lansat două features noi în Knowlegde Panel


popular times google search
Google+ - Google
Google a lansat anul trecut Popular Times - opțiune în Google Search și Google Maps care îți permite să vezi cât de aglomerate sunt anumite locații, în anumite zile ale săptămânii. Anul acesta, chiar înainte de Black Friday a venit cu o îmbunătățirea al acestui feature, permițându-ți să vezi real-time cât de aglomerat este un restaurant, o cafeanea sau un magazin.
real time popular times google search
Blog Google
Al doilea feature, se referă la programul de funcționare al business-ului. În funcție de specificul fiecăruia, pot să existe anumiți factori care determină orarul de funționare. Iată un exemplu în imaginea de mai jos:


program functionare emag cluj
‘Tis the season for gift-giving, delicious dinners, and spending time with family and friends. That also means it's the season of crowded holiday shopping, travel planning and entertaining the in-laws. Never fear, Google is here to help you navigate some seasonal stress. (Jamie Aspinall, PRODUCT MANAGER)

6 comments

 1. Foarte folositoare informatiile prezentate astazi . Ma bucur ca am citit ceea ce ai scris . Pupici !

  ReplyDelete
 2. Un articol foarte interesant, multumesc pentru informatii!

  ReplyDelete
 3. Interesanta postarea, nici nu stiam de toate produsele astea de la Google

  ReplyDelete
 4. Interesanta si foarte folositoare treaba cu "Popular Times". Mie mi-a fost de mare ajutor.
  O saptamana frumoasa iti doresc!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mă bucur că ți-a fost de folos. O săptămână cât mai productivă și ție! :)

   Delete
 5. Foarte interesante informatii si e bine ca acum am aflat despre toate .

  ReplyDelete

My Instagram